Європейська правнича компанія підтримала участь члена ELSA у делегації до 60-ї сесії Комісії ООН з наркотиків

Європейська правнича компанія завжди підтримує студентські ініціативи, які спрямовані на розвиток правничої освіти в Україні, розвиток участі студентів-правників у міжнародних заходах та підвищення іміджу студентських правових організацій на міжнародній арені.
Одним із прикладів такої підтримки є сприяння участі студента юридичного факультету ЛНУ імені Івана Франка, Президента ELSA Lviv 2016/2017 Павла Демчука в участі у SIXTIETH SESSION OF THE COMMISSION ON NARCOTIC DRUGS.

Комісія з наркотичних засобів – це орган Організації Об’єднаних Націй (ООН), утворений за резолюцією Економічної і соціальної ради ООН. Комісія бере активну участь у підготовці й прийнятті всіх основних міжнародних договорів стосовно наркотичних засобів і психотропних речовин, боротьби з їх незаконним обігом тощо.
Участь у подібному заході Павло отримав завдяки одному із проектів ELSA – делегації до міжнародних органів та інституцій в яких ця організація має консультативний статус.
ELSA – міжнародна неурядова неполітична та неприбуткова організація студентів-правників, яка поширена у більш як 40 країнах Європи. В Україні, зокрема, знаходиться 12 локальних осередків цієї організації, один із найпотужніших розташований у Львові та здійснює свою діяльність на базі юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.
На порядку денному 60-ї сесії Комісії ООН з питань наркотиків винесено більш як 12 основних питань до яких, зокрема, відносилися заходи щодо вдосконалення політики Комісії ООН з питань наркотиків як керівного органу ООН із цих питань, покращення плану дій із міжнародної співпраці з метою вироблення комплексної і збалансованої стратегії боротьби зі світовими проблемами пов’язаними із наркотиками (включаючи зниження рівня їх вживання в незаконних цілях, відмивання грошей у сфері незаконного обігу наркотиків) та інші важливі питання.
Під час участі в делегації Павло Демчук також мав можливість відвідати серію заходів, на яких обговорювалися наукові питання соціальної реабілітації наркозалежних, легалізації окремих видів наркотиків, питання криміналізації дій із наркотичними засобами.
Важливо зауважити, що учасники ELSA Delegations отримують можливість побачити на власні очі процес вироблення міжнародної політики та прийняття і внесення змін до чинних міжнародних договорів, а також прийняття резолюцій із важливих проблем. Зокрема, студенти мали змогу побачити процес розширення переліку наркотичних засобів та доповнення його окремими речовинами.
Під час участі в сесії Павло Демчук поспілкувався із багатьма фахівцями, які брали у ній участь із інших країн та встановити контакти для запрошення їх до участі в Літній правовій школі ELSA із наркополітики, яка відбудеться із 31 липня по 7 серпня 2017 року.
Наприкінці варто зазначити, що залучення студентів-правників до роботи міжнародних інституцій та установ є важливим кроком до якісної зміни вектору розвитку української правничої освіти, підвищення рівня її міжнародності, а також створює можливість для майбутніх юристів долучитися до роботи міжнародних органів та інституцій.